Om oss

Välkomna till oss!


Johanna Granlund heter jag och är ägare av Borlänge Vandrarhem & Turistlägenheter AB sen 2016.


Jag jobbade extra i 5 år hos de tidigare ägarna och trivdes så bra så att det kändes som mitt andra hem.


När vandrarhemmet sen kom ut till försäljning så var det inte så mycket att fundera på, det kändes självklart att jag skulle köpa det och driva det vidare och det är det bästa beslut jag tagit.


Jag driver det idag tillsammans med en anställd.

Så började det...


Borlänge Vandrarhem startade 1984 som ett kommunalt projekt för arbetslösa ungdomar. Projektet, som fick namnet ”Klippan”, skulle engagera ungdomar till att starta eget. Vid den tiden fanns ett sommaröppet vandrarhem i en skola. Den dåvarande turistchefen födde idén att nyttja outhyrda lägenheter till ett helårsöppet vandrarhem.


Idén blev verklighet på entréplanet till ett trevånings hyreshus, till nytta och nöje för både hyresbolag, ungdomar och gäster. Bostäderna på övriga plan hyrs av högskolestuderande, vilket har visat sig vara en bra kombination.


Inledningsvis skötte ungdomarna verksamheten med vägledning av två handledare och kommunen som huvudman. År 2004 släppte kommunen huvudmannaskapet och handledarna blev de som startade eget.  Vandrarhemmet och Turistlägenheterna har fallit många i smaken under årens lopp. Ett praktiskt, personligt boende i hemtrevliga lägenheter!